Un sobolan pe nume Remy viseaza sa devina un bucatar vestit in ciuda
dorintelor familiei si a evidentei probleme ca rozatoarele si bucataria
nu fac o pereche prea buna.Cand destinul il aduce pe Remy in Paris,
descopera ca e situat ideal, locuind sub restaturantul ce l-a facut
celebru pe idolul sau culinar, Auguste Gusteau. In ciuda pericolului ce
inevitabil apare in momentul in care esti un sobolan in bucataria unuia
dintre cele mai selecte restaurante din Paris, Remy se imprieteneste cu
Linguini, baiatul ce se ocupa de gunoi.Acesta descopera imediat talentul
culinar a rozatorului si astfel ajung la o intelegere. Acest plan al
lor va declansa o serie de de evenimente surprinzatoare si extrem de
comice ce vor intoarce pe dos lumea culinara din capitala Frantei.Remy
ajunge sa fie bantuit de 2 optiuni, nestiind daca sa-si urmeze in
continuare visul sau sa se intoarca inapoi la viata simpla de sobolan.
Pana la finalul actiunii el va invata despre prietenie, familie si isi
va da seama ca nu are de ales ci trebuie sa se descurce in situatia in
care se afla, un sobolan ce vrea sa ajunga bucatar celebru.